Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resenärer ger elbussar högt betyg

Elbussarna på linje 55 i Göteborg får högt betyg av resenärerna enligt en undersökning som Västtrafik har gjort. Foto: Ulo Maasing.

Elbussarna på linje 55 i Göteborg får högt betyg av resenärerna enligt en undersökning som Västtrafik har gjort. Foto: Ulo Maasing.

Resenärerna på linje 55 i Göteborg, den nya elbusslinje som startade i somras, ger trafiken och bussarna ett högt betyg. Linjen startade den 15:e juni och fram till den sista augusti hade 275 000 resor gjorts med linjen som är en del av det ambitiösa ElectriCityprojektet i Göteborg. Västtrafik har frågat kunderna hur de upplever resan och bland det som uppskattas är den låga ljudnivån och möjligheten att enkelt ladda sin telefon ombord.

I stort sett samtliga tillfrågade är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa. Nio av tio upplever ljudnivån ombord på bussen som behaglig. Sex av tio säger att den miljövänliga driften gör linjen mer attraktiv.

– Det känns fantastiskt att så många redan valt att resa med linje 55. En riktig succéstart! Nu känns det angeläget att fånga vad våra kunder lyfter fram som värdefullt och se hur vi kan genomföra det i andra delar av vår verksamhet, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Fyra av tio kunder säger att gratis wifi är viktigt. Fler, 75 procent av kunderna, tycker att usb-uttag för laddning av mobila apparater är viktigt.

De nya hållplatserna som Västtrafik utvecklat vid Götaplatsen, Chalmers och Johanneberg får goda omdömen. Inte alla känner till den nya inomhushållplatsen vid Teknikgatan, men de som gör det gillar möjligheten att stiga av och på inomhus.

ElectriCity är ett samarbete mellan näringsliv, forskning, stad och region där 14 parter ingår. De tre elbussarna på linjen drivs av förnybar el och är energieffektiva, tysta och helt utsläppsfria. Övriga bussar är så kallade laddhybridbussar som drivs med el under cirka 70 procent av resan.

Se också i vår Buss-TV vad göteborgarna tycker om elbussen!

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)