Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mindre nerskärningar än väntat för Stockholmsbussar men 133 linjer drabbas

Det blir färre bussar i trafik i Stockholms län från januari. Då skärs trafiken på 133 busslinjer ner. Foto: Ulo Maasing.

Det blir färre bussar i trafik i Stockholms län från januari. Då skärs trafiken på 133 busslinjer ner. Foto: Ulo Maasing.

SL, dvs Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting, har nu presenterat de nerskärningar i busstrafiken i Stockholms län som man vill genomföra nästa år. Nerskärningarna är mindre än väntat, men ändå omfattande. Totalt berörs 133 busslinjer i länet. På det sättet räknar SL med att kunna spara 100 miljoner kronor. Innerstadsbussarna skonas dock från nerskärningar.

– Stockholmarna blir allt fler. Men det har inte medfört att kollektivtrafikens intäkter har ökat i samma takt som kostnaderna. De nerskärningar vi nu föreslår har tagits fram för att i så liten utsträckning som möjligt påverka resenärerna, säger trafikförvaltningens tf förvaltningschef Ragna Forslund.

Nerskärningarna ska träda i kraft den 11 januari nästa år.

Totalt ska SL spara 300 miljoner och av det beloppet hamnar 100 miljoner på busstrafiken. I våras bantades pendeltågstrafiken och en el turer drogs in. I tunnelbanan har vissa stationsentréer stängts och de svällande konsultkostnaderna har börjat bantas.

Alla nerskärningar som SL vill genomföra i busstrafiken hittar du här.

Share Dela

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Detta är mycket dåligt och kommer skrämma bort folk från kollektivtrafiken till biltrafiken! Köerna växer! Och det kommer inte lösa SLs och SLLs dåliga ekenomi! Färre åker och mindre biljetintekter kommer in!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)