Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretagen välkomnar elbussatsning

En elbuss från Volvo på linje 55 i Göteborg. Foto: Ulo Maasing.

En elbuss från Volvo på linje 55 i Göteborg. Foto: Ulo Maasing.

Branschorganisationen Sveriges Bussföretag applåderar regeringens beslut att satsa på elbussar. Organisationen har tillsammans med Svensk Fordonsindustri länge arbetat för att få till gynnsamma villkor för utveckling och implementering av elbussar.

Bussföretagen säger sig idag glädjas åt regeringens beslut om att satsa 50 miljoner kronor på att öka investeringar i elbussar redan nästa år och därefter de 100 miljoner kronor om året, totalt 350 miljoner kronor, som till samma ändamål avsätts för perioden 2017-2019.

– Tillsammans med regeringens tidigare beslut om bland annat stadsmiljöavtal där pengar kan avsättas för utbyggd kollektivtrafik i städer och regioner ger denna satsning möjligheten att erbjuda landets resenärer ett modernt och klimatsmart alternativ till den egna bilen.

– Utvecklingen av tekniken på bussidan går väldigt fort och i framkant ligger våra svenska busstillverkare, säger Anna Grönlund, branschchef och vice vd för Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)