Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svagare resandeökning men bättre ekonomi i Skåne

Skånetrafiken överträffar budgeten. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken överträffar budgeten. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken överträffar budgeten med råge, trots att resandeutvecklingen hittills i år är svagare än väntat. Framför allt är trafikkostnaderna lägre än vad Skånetrafiken hade räknat med i sin budget för 2015.

För perioden januari – augusti i år blir Skånetrafikens resultat 157 miljoner kronor, vilket är 180 miljoner kronor bättre än budget. Resandeutvecklingen är lägre än budget med ökning på 4,3 procent mot budgeterat 5 procent.. Prognosen är att de totala intäkterna kommer att överskrida budgeten för helåret med 20 miljoner kronor.

Trafikkostnaderna är för perioden 117 miljoner kronor under budget. Prognosen för totala kostnaderna är att de för helåret kommer att underskrida budget med 95 miljoner kronor.

Prognosen för helåret är höjd till ett resultat på 115 miljoner kronor bättre än budget genom att kostnaderna underskrider budget med 95 miljoner kronor och intäkterna överskrider budget med 20 miljoner kronor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)