Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer motorväg till Göteborg

Ulricehamnstunneln på den nya motorvägen mellan Göteborg och Ulricehamn. Foto: Trafikverket.

Ulricehamnstunneln på den nya motorvägen mellan Göteborg och Ulricehamn. Foto: Trafikverket.

Nu är det säkrare och smidigare att köra mellan Jönköping och Göteborg. På lördagseftermiddagen öppnades 17 kilometer ny motorväg i Ulricehamns kommun, vilket innebär att väg 40 nu är utbyggd till motorväg hela sträckan från Göteborg till Ulricehamn.

Väg 40 är huvudförbindelse mellan Göteborgsregionen och Jönköping och intensivt trafikerad. Många väljer också denna väg när de kör mellan Göteborg och Stockholm. För dem innebär den nya motorvägsetappen i Ulricehamn att det nu är praktiskt taget mötesfritt mellan Göteborg och Stockholm, via Jönköping. Det är endast en liten bit öster om Bottnaryd mellan Ulricehamn och Jönköping som saknar mötesseparering.

Väg 40 Ulricehamn är 17 kilometer lång och har tre trafikplatser: Hökerumsmotet, Ulricehamnsmotet och Hössnamotet. 13 broar har byggts på etappen. Den längsta är 320 meter lång och går över västra delen av Ätradalen. En 400 meter lång tunnel, Ulricehamnstunneln, har byggts med två separata tunnelrör. Den totala kostnaden är 1,325 miljoner kronor och byggnationen har pågått sedan februari 2013.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)