Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken backar – spädbarn ska inte behöva betala för att mamma är ung

Från den 19 oktober ska även unga föräldrar fritt få ta med sig två barn under sju år på Skånetrafikens bussar och tåg. Foto: Ulo Maasing.

Från den 19 oktober ska även unga föräldrar fritt få ta med sig två barn under sju år på Skånetrafikens bussar och tåg. Foto: Ulo Maasing.

Efter det uppmärksammade fallet i Skåne med en 19-årig mamma som tvingas lösa biljett för sitt spädbarn eftersom hon själv är för ung ändrar nu Skånetrafiken snabbt sina biljettregler. I fortsättningen ska även unga föräldrar ha rätt att ta med sig två barn under sju år gratis när de reser med Skånetrafiken.

Från måndagen den 19 oktober gäller nämligen samma regler för barn under sju år på samtliga Skånetrafikens periodkort, Jojo Student, Jojo period och nu också Jojo Skolkort.

– Det är viktigt att vi politiker lyssnar på våra resenärer för att kunna lösa problem som uppstår och underlätta för att många kan resa med oss, säger Stefan Svalö, ordförande i kollektivtrafiknämnden, Region Skåne.

– Jag vill tacka, Jossi Orvoëns, ung mamma och student, som uppmärksammade oss på den lucka vi har i våra nuvarande regler Här kommer unga föräldrar under 20 år i kläm när de vill resa med sina barn under 7 år. Det känns inte bra och därför ser vi nu över våra regler, säger Linus Eriksson, trafikdirektör Skånetrafiken.

Skånetrafiken lovar nu att skynda på information kring beslutet så att alla trafikföretag kan tillämpa de nya reglerna från nästa måndag.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Var är nedre gränsen för en ung mor på bussen som får ta med två barn under sju år. NU kan en femtonåring säga sig vara mor till barnet i vagnen och ta med sina småsyskon när hon reser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)