Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppstickare överger Cityterminalen och närmar sig T-banan

Air Shuttle överger Cityterminalen till förmån för mer centrala hållplatser i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Air Shuttle överger Cityterminalen till förmån för mer centrala hållplatser i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Uppstickaren i flygbusstrafiken mellan Arlanda och Stockholms centrum, Air Shuttle, överger den 1 november Cityterminalen. Istället utökar företaget med två hållplatser i Stockholms City och kommer på det sättet närmare tunnelbanan och andra busslinjer.

Tidigare har Air Shuttle haft sin hållplats på Klarabergsviadukten vid huvudentrén till Cityterminalen.  Nu försvinner den hållplatsen och Air Shuttle utökar istället med två nya hållplatser mitt i Stockholm City med start på Sergels Torg utanför Åhlens och passerar förbi Centralstationen på Klarabergsviadukten samt Kungsbron 1, i närheten av Citygterminalens entré där.

Samtidigt sänker Air Shuttle enkelpriset för en resa mellan Arlanda och Stockholm eller omvänt från 99 till 85 kronor, alltså 14 kronor under Flygbussarnas internetpris.

– Vi på Air Shuttle har nu varit igång i 6 månader och haft en efterfrågan från våra kunder att ha en hållplats närmare tunnelbanan. Våra resenärer tycker att det är besvärligt att dra sin väskor ända upp till Cityterminalen. Därför tillgodoser vi nu behovet av tillgänglighet och avgår från T-Centralen precis utanför Åhléns. Detta är ett viktigt steg på vägen mot ett ökat resande till Arlanda säger Anette Schilde VD Air Shuttle.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)