Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussen ökar mest i väst

Resandet med Västtrafik ökar. Allra mest ökar bussresandet. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med Västtrafik ökar. Allra mest ökar bussresandet. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med Västtrafik fortsätter att öka – och allra mest ökar bussresandet. Hittills i år har antalet resor med Västtrafiks bussar och tåg ökat med två procent. Det innebär att det har gjorts närmare fem miljoner fler resor med Västtrafik i år jämfört med samma period förra året.

Busstrafiken står för den största ökningen av resandet med plus fyra procent till och med oktober i år. Resandet med tåg och båtar har en positiv trend och har under samma period ökat med en procent. Till och med oktober har det i år totalt gjorts cirka 234 miljoner resor med Västtrafik.

Resenärerna är också nöjda. För att följa upp kvaliteten och arbeta med förbättringar genomför Västtrafik årligen 30 000 intervjuer med kunder ombord på bussar, båtar, tåg och spårvagnar. Under årets tredje kvartal svarade 94 procent av kunderna att de är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa, en procentenhet högre än samma period förra året.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)