Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu ett land för expressbussjätte

Flixbus växer vidare. Idag har man linjer från Malmö i norr till Italien i söder. Nu växer Flixbus vidare med inrikestrfik i Nederländerna och en linje till Polen. Foto: Flixbus.

Flixbus växer vidare. Idag har man linjer från Malmö i norr till Italien i söder. Nu växer Flixbus vidare med inrikestrfik i Nederländerna och en linje till Polen. Foto: Flixbus.

Den tyska expressbussjätten Flixbus fortsätter sin snabba expansion i Europa. Nu kommer företaget att som första expressbussföretag inleda inrikestrafik i Nederländerna sedan man tidigare etablerat sig i stor skala i Frankrike och Italien.

Från den 3 december utvidgar Flixbus sitt holländska linjenät från rent internationell trafik till att även omfatta inrikestrafik mellan nio städer i Nederländerna.

– Under 2016 kommer vi dessutom att koppla samman alla större städer i Nederländerna med varandra. Vårt mål är att blir marknadsledare i den långväga busstrafiken i Europa, sa Flixbus unge vd André Schwämmlein i samband med att företaget i veckan presenterade sina planer för den holländska marknaden.

Med början av avregleringen i Tyskland för snart tre år sedan har den långväga busstrafiken på kontinenten de senaste åren gått igenom en explosionsartad utveckling. Flixbus är en av dagens jättar i branschen, men företaget är inte äldre än att det startade sin första linje den 13 februari 2013. Idag har man tre fjärdedelar av den tyska marknaden för långväga busstrafik.

Grundat av tre unga entreprenörer i München 2011 fungerar Flixbus närmast som ett paraplybolag där omkring 35 bussföretag i flera länder är partners och kör under de gröna bussarna under ett gemensamt varumärke. Så gör man också i Nederländerna. Ett av partnerföretagen är Bergkvarabuss´ tyska dotterbolag Elite Traffic i Hamburg. Bergkvarabuss kör också den trafik som Flixbus sedan i somras kör från Malmö/Köpenhamn till Hamburg och Berlin med två – fyra turer om dagen i vardera riktningen.

Samtidigt som man startar inrikestrafik i Nederländerna etablerar Flixbus också sin första busslinje in i Polen.

Flixbus linjenät så som det ser ut i november 2015. Karta: Flixbus.

Flixbus linjenät så som det ser ut i november 2015. Karta: Flixbus.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)