Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo först med hybridbussar i Indien

Volvo är första busstillverkare med hybridbussar i Indien. Foto: Volvo.

Volvo är första busstillverkare med hybridbussar i Indien. Foto: Volvo.

Volvo introducerar nu som första tillverkare hybridbussar på den väldiga indiska bussmarknaden. Bussarna kommer att ingå i ett testprojekt i Navi Mumbai som påbörjas under första halvåret 2016. Det första testet med Volvohybrider görs i Navi Mumbai med Navi Mumbai Municipal Transport (NMMT), en stor leverantör av kollektivtrafik i Navi Mumbai med omgivande städer.

För att påskynda införandet av miljövänliga fordon på den indiska marknaden har regeringen nyligen lanserat ett program som innebär subventioner för el- och elhybridfordon. Volvos hybrider kommer tillverkas i företagets fabrik i den indiska storstaden Bangalore.

– Volvo har en ledande position inom hybridteknologi och elektromobilitet. Hybridbussar är en viktig lösning för städer som vill minska fordonsutsläppen. Jag är mycket stolt över att Volvo som första tillverkare nu introducerar hybridbussar i Indien, säger Håkan Agnevall, vd Volvo Bussar.

– Att vi sätter den första Volvohybriden i trafik i Indien ska ses mot bakgrund av den centrala regeringens önskan att öka användningen av kollektivtrafik samtidigt som man stödjer införandet av ren teknik. Volvo har spelat en viktig roll när det gäller att omdefiniera persontransporter för miljoner passagerare i indiska städer. Med vår hybridteknik kommer vi ytterligare bidra till en förändring av kollektivtrafiken genom att fler städer väljer den här lösningen, säger Akash Passey, Senior Vice President, Region International, Volvo Bussar.

Volvo har hittills sålt mer än 2300 hybridbussar till över 20 länder. Volvo har sålt över 5300 bussar i Indien sedan 2001. Företaget har omkring 1500 stadsbussar i trafik i 34 indiska städer.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)