Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Biogaspris till Västerås Lokaltrafik och Västmanland

Peter Liss, vd för Västerås Lokaltrafik, stolt prismottagare. Foto: Ulo Maasing.

Peter Liss, vd för Västerås Lokaltrafik, stolt prismottagare. Foto: Ulo Maasing.

Biogasbranschen i Sverige med Biogas Öst i spetsen har tilldelat Västerås Lokaltrafik(VL) och Landstinget i Västmanland årets Biogasutmärkelse. Utmärkelsen delas ut till en person, organisation eller företag som gjort viktiga insatser för biogasens utveckling.

Bekgrunden är att Landstinget Västmanland genom VL har uppnått högst andel gasbussar i Sverige, både i stadstrafik och regiontrafik. Från och med 2015 nås hela länet med biogas via småskaliga bussdepåer som även banat väg för publika gastankställen på mindre orter.

– Det är helt fantastiskt att som offentligt bolag bli uppmärksammade på det här sättet. Det visar att vår medvetna miljösatsning som varit omskriven tidigare är värd allt hårt arbete. Att vi dessutom kan bidra till att förenkla för privatpersoner i vårt län att gå över till biogas är vi väldigt stolta över, säger Peter Liss, VD Västerås Lokaltrafik (VL).

– Vi var först i landet med kollektivtrafik på biogas i hela länet och vi tänker fortsätta vara en pådrivande kraft för ett miljösmartare Västmanland och Sverige, berättar Tommy Levinsson (S) som är landstingsråd med ansvar för kollektivtrafiken.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)