Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina vinner miljardavtal i Finland

Nobinalogga1Bussoperatören Nobina har i en trafikupphandling i Finland vunnit trafikuppdrag för närmare 1,4 miljarder kronor under en sjuårsperiod. Uppdraget gäller stads- och regiontrafik i Esbo och Helsingfors för HSL, Helsingforsregionens trafik. Avtalsstarten är i augusti nästa år.

Nobina kör trafiken redan idag men får alltså förnyat förtroende.

De nya avtalen omfattar 94 bussar. Nobina kommer att investera i 41 nya bussar, av vilka samtliga har Euro 6-motorer och vissa är lättviktsbussar med lägre utsläpp och bränsleförbrukning. Enligt avtalen finns det möjlighet till högre ersättning genom hög kundnöjdhet under avtalsperioden.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)