Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Belgisk stad köper Volvos elbussystem

Den belgiska staden Namur investerar i Volvos elbussystem. Foto: Volvo Bussar.

Den belgiska staden Namur investerar i Volvos elbussystem. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en order på elva elhybridbussar och två automatiska laddstationer från den belgiska staden Namur med närmare 120 000 invånare. Laddstationerna kommer att levereras av ABB. Ordern är den hittills största på Volvos elbussystem.

Det är trafikhuvudmannen/operatören TEC som står bakom ordern.

TEC köper systemet som en så kallad turn-key lösning. Det innebär att Volvo tar ansvar för service och underhåll av bussar och batterier samt av de standardbaserade laddstationerna till en fast månadskostnad.

Trafikstart en är planerad  till slutet av 2016.

– Elbussystem är en kostnadseffektiv lösning för städer som vill minska problemen med dålig luft och buller. Tillsammans med ABB har Volvo ett komplett och konkurrenskraftigt  erbjudande till städer runt om i världen som vill gå över till ett hållbart kollektivtrafiksystem, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

– Varje år transporterar TEC fler än 250 miljoner passagerare. Vårt samhällsansvar ligger i att  utveckla hållbara transportlösningar. Det gör vi särskilt genom att förbättra energieffektiviteten hos vår fordonsflotta. Volvo 7900 Electric Hybrid möter våra behov. Att bussen är tyst kommer att höja livskvaliten för de boende i Namur, säger Vincent Peremans, vd TEC-gruppen.

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)