Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vikbart i Värmland

Värmlandstrafik planerar att hyra ut vikbara cyklar. Foto: Värmlandstrafik.

Värmlandstrafik planerar att hyra ut vikbara cyklar. Foto: Värmlandstrafik.

Värmlandstrafik ska börja hyra ut cyklar som ska gå att ta med på bussen eller tåget. ”Det finns en och annan som har efterfrågat möjligheten att kombinera cykel och kollektivtrafik”, säger Värmlandstrafiks vd Lars Bull i tidningen Metros Värmlandsupplaga.

De cyklar det handlar om är vikbara. I hopvikt tillstånd är de som en halvstor väska som går att lägga in i bagageutrymmet på bussen. Med några enkla handgrepp kan resenären sedan veckla ut cykeln och trampa vidare från hållplatsen.

Det är Värmlandstrafiks fasta kunder med periodkort som snart kommer att kunna hyra cykel för 200 kronor i månaden, inräknat service varje halvår. Efter beställning kan resenären hämta cykeln vid närmaste försäljningsställe.

Till en början har Värmlandstrafik köpt in ett dussintal cyklar, men man är enligt Metro beredd att anpassa tillgången på cyklar i takt med efterfrågan.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)