Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler stombussar ska bli lite snabbare

Ska bli något snabbare. Foto: Ulo Maasing.

Ska bli något snabbare. Foto: Ulo Maasing.

Ytterligare två av stombusslinjerna i Stockholms innerstad ska snabbas upp. Lite grann. Det är blåbusslinjerna 2 och 3 som ska få anpassade körfält och prioriterade trafiksignaler för att komma fram snabbare. Även en del boendeparkeringar ska försvinna till förmån för bussarnas framkomlighet.

Tidigare har Stockholms stad gjort insatser för att öka framkomligheten för de två andra stomlinjerna i innerstan, 1 och 4. Det har man nått bland annat genom att justera trafikljus, dra in hållplatser och skapa mer busskörfält. Resultatet har blivit att medelhastigheten för blåbussarna i Stockholms innerstad har ökat med en procent.

Det betyder att medelhastigheten för linje 1 och 4 nu ligger på mellan 12 och 13 kilometer i timmen.

Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén(MP) tycker att investeringarna i busskörfält och annat är väl motiverade.

– Nej, för i relation till att biltrafiken ökat så tar sig bussarna fram bättre än tidigare, säger Daniel Helldén till SvT Nyheter Stockholm.

– Det är små förändringar siffermässigt sett, men det flyt man upplever när det rullar på är värt mycket mer än tidsvinsten i sig, säger Tobias Johansson, utredare på Stockholms stads trafikkontor till SVT Stockholm.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)