Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss i Väst slog ut KE´s i skolbussupphandling

Snart slutkört. KE´s Bussar har förlorat upphandlingen av skoltrafiken i Kungsbacka kommun. Hösten 2017 lämnar man över till Buss i Väst. Foto: Ulo MAasing.

Snart slutkört. KE´s Bussar har förlorat upphandlingen av skoltrafiken i Kungsbacka kommun. Hösten 2017 lämnar man över till Buss i Väst. Foto: Ulo Maasing.

Samverkansbolaget Buss i Väst AB (Bivab) har vunnit Hallandstrafikens stora upphandling av all skoltrafik i Kungsbacka kommun. Idag körs trafiken av KE´s Bussar. Trafikstarten sker i samband med början av höstterminen 2017 med en möjlig avtalstid fram till 2027. Hallandstrafiken har gjort upphandlingen på uppdrag av Kungsbacka kommun.

Upphandlingen gäller all skoltrafik i Kungsbacka kommun och bestod av två trafikåtaganden där anbudsgivare hade möjlighet att lägga anbud på dessa enskilt eller i kombination. Fyra företag la anbud på trafiken: Bivab, KE ´s Bussar,  Bergkvarabuss och Göteborgs buss. Samtliga anbud kvalificerade sig i prövningen och Hallandstrafiken tilldelar därför samverkansbolaget Bivab trafiken.

Bivab hade lägsta pris på kombinationsanbud vilket innebär att man kommer utföra all skoltrafik i Kungsbacka.

Bivabs pris på de två åtagandena var 18 671 582 kronor/år. Sedan följde Göteborgs buss AB  med 19 575 028 kronor, Bergkvarabuss med 20 986 702 kronor och den nuvarande operatören KE´s Bussar med 20 990 387 kronor per år.

KE´s kommer utföra skoltrafiken fram till sommarlovet 2017 för att sedan överlämna uppgiften till Bivab inför höstterminen 2017. Krav i upphandlingen var bland annat lågentré fordon för bra tillgänglighet och fossilfritt bränsle, 50 procent från start och 90 procent från 2021.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)