Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Byberg & Nordin nominerat till prestigefullt pris

Pegasuspriset.

Pegasuspriset.

Bussföretaget Byberg & Nordin Busstrafik är ett av tre företag som har nominerats till Pegasuspriset, transportnäringens pris som syftar till att visa på transportsektorns kraft och vilja i miljöarbetet. Priset delas ut den 5 juli i Almedalen.

Den oberoende juryn motiverar nomineringen av Byberg & Nordin så här:

”Byberg & Nordin Busstrafik AB, har genom ett engagerat arbete gått före och visat vägen när det gäller en fossilfri kollektivtrafik. Bolaget som varit verksamt i över 90 år visar på betydelsen av nytänkande och socialt ansvar. Byberg & Nordin Busstrafik AB är aktivt i arbetet mot en fossilfri kollektivtrafik och är med och driver utvecklingen i bussbranschen. Genom att med ett brett fokus prova olika typer av miljöfordon, däribland elbussar av olika storlekar, har Byberg & Nordin Busstrafik AB vunnit mycket och välförtjänt respekt och uppmärksamhet i landet.”

Övriga nom inerade företag är Trelleborgs Hamn AB för sitt konkreta och långsiktiuga arbete att minska buller och utsläpp från hamnens verksamhet samt Clas Ohlson AB för att ”under många år ha utvecklat och skapat unika logistiksystem där järnvägslogistik ersatt lastbilstransporter. Fokus är att minska CO2-utsläppen med bibehållen kvalitet till slutkund.”

Vinnaren erhåller en tavla med en illustration som Lasse Åberg har formgivit specifikt för priset, föreställande den intermodala hästen Pegasus.

Tidigare vinnare av Pegasuspriset är: Stena AB (2015)  Svebol Logistics (2014), ICA (2013), Varbergs Hamn (2012), Maersk Line (2011), Taxi Stockholm och Taxi 020 (2010), Göteborgs Hamn (2009), Renova (2008).

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)