Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Inga franska villkor för utländska turistbussar

Steven Salmon, policychef vid den brittiska bussbranschens organisation CPT. Foto: Ulo Maasing.

Steven Salmon, policychef vid den brittiska bussbranschens organisation CPT. Foto: Ulo Maasing.

Den franska regeringen har gått med på att gruppresor med buss från utlandet till eller genom Frankrike och med kunder/resenärer som inte är från Frankrike ska betraktas som transittrafik. Därmed ska de undantas från kraven på att följa franska regler för minimilöner och villkor. Det rapporterar den brittiska bussbranschens organisation CPT, Confederation of Passenger Transport, systerorganisation till Sveriges Bussföretag.

Undantaget gäller såväl resor från utlandet till Frnkrike och åter liksom besök i Frankrike som en del av  längre resor med övernattningar.

Beskedet från Frankrike lämnades vid ett toppmöte i Bryssel på torsdagen, där CPT:s policychef, Steven Salmon, drev frågan.

– De regler som den franska regeringen hade föreslagit skulle ha haft betydande ekonomiska och administrativa konsekvenser för bussföretag som kör resor till Frankrike. Frågan har hängt som ett stort, mörkt moln över oss de senaste månaderna.

CPT:s vd Simon Posner applåderade Steven Salmons arbete i Bryssel.

– Hans insatser kan inte överskattas. Den här framgången kommer tätt efter att Frankrike backade från sin ovälkomna, nya tolkning av EU-reglerna när två förare arbetar tillsammans, något som CPT, IRU och andra branschorganisationer lyckades styra undan, sa Posner sedan uppgörelsen i Bryssel var klar på torsdagen.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)