Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler tar bussen i Västerbotten

Bussresandet i Västerbotten ökar. Foto: Ulo Maasing.

Bussresandet i Västerbotten ökar. Foto: Ulo Maasing.

Bussresandet i Västerbotten ökar, och det gäller inte bara Umeå som har haft en stark utveckling under en rad år. I Västerbotten har resandet ökat med 4,8 procent under perioden januari – maj jämfört med samma tid förra året. Dessutom är kunderna nöjda. Länstrafiken Västerbotten ligger på andra plats i landet enligt kollektivtrafikbarometern när det gäller hur nöjda resenärerna är och på fjärde när även icke-resenärer får säga sin mening.

– Att vi får höga betyg av resenärerna påverkar självklart resandeutvecklingen och beror bland annat på att vi i Västerbotten har engagerade och seriösa trafikföretag som tillsammans med vår egen personal gör sitt yttersta för att man som resenär ska känna sig väl omhändertagen både före, under och efter resan, säger Harriet Söder, vd på Länstrafiken i Västerbotten AB.

Resandet i Umeå tätort, den så kallade Ultratrafiken, har ökat med 13 procent under mnotsvarande period.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)