Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny tidning om elektrisk busstrafik

Elbusstidning

Sveriges Bussföretag och Bil Sweden publicerar inför Almedalen en ny tidning om elektrisk busstrafik. Tidningen finns också i digital form som Du kan läsa här.

Städer i Sverige och Europa laddar med full kraft för en framtid med elbussar. Det är temat i ett nytt nummer av tidningen eBuss som de båda branschorganisationerna Sveriges Bussföretag och Bil Sweden  har tagit fram inför Almedalen där den kommer att delas ut till politiker och opinionsbildare. Tidningen finns också tillgänglig gratis här.

I eBuss finns bland annat ett stort reportage om hur elbussar ger bussförares arbetsmiljö ett rejält lyft. ”Det bästa som hänt i mitt yrkesliv”, säger en av de förare som tidningen intervjuat, medan en annan förare hävdar att ”hela min livskvalitet har påverkats positivt”.

Tidningen tar också läsarna med till en rad städer, från Hamburg, Amsterdam, Paris och London till Umeå, Luleå, Eskilstuna och Östersund – städer som alla siktar på elektrifierad busstrafik.

I Oslo ska en tredjedel av bussflottan vara elektrisk år 2025 och i den norska huvudstadens centrala delar ska alla bussar vara elektriska. Paris gör en storsatsning på elbussar – på kort tid ska åtminstone 3600 av stadens bussar vara elektriska och i Hamburg är framtide3n idag en knapp mil lång. Amsterdam och Eindhoven tillhör de städer i Nederländerna som satsar elektriskt.

Men det är inte bara internationella metropoler som fokuserar på elbussar. I Sverige rullar redan elbussar i städer som Umeå och Ängelholm och andra städer är på gång. Luleå och Östersund börjar elektrifiera sin busstrafik med hjälp av regeringens stadsmiljöavtal, likaså en rad städer i Dalarna.

Här kan du i digital form läsa den nya tidningen om elektrisk busstrafik.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)