Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik kampanjar för mångfald och tolerans

Västtrafik stöttar West Pride. Foto: Västtrafik.

Västtrafik stöttar West Pride. Foto: Västtrafik.

I samband med den västsvenska Pridefestivalen, West Pride i Göteborg, som inleds på onsdagen kommer Västtrafik att genomföra en kampanj för mångfald och tolerans. Västtrafik stödjer sedan flera år tillbaka West Pride.

West Pride pågår mellan den 8 och 12 juni och Västtrafik är partner till West Pride 2016.

– För oss är det ett ställningstagande för mångfald och tolerans. Den värdegrund som West Pride står för stämmer väl överens med våra värderingar kring ett inkluderande samhälle och att alla är välkomna i kollektivtrafiken, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

Förutom att regnbågsflagga bussarna kommer Västtrafik finns på plats i Regnbågsparken (Bältesspännarparken) varje festivaldag för att prata kollektivtrafik. Där kan besökarna fika med Västtrafiks vd, ställa frågor till representanter för kollektivtrafiken, regnbågspyssla och delta i spännande tävlingar. Under hela West Pride kan resenärerna dessutom köpa enkelbiljett i appen Västtrafik To Go till halva priset.

I samband med festivalen kommer Västtrafik att genomföra en kampanj för att uppmärksamma mångfald och tolerans.

– För mig förkroppsligar kollektivtrafiken mångfald och respekt för alla människors lika värde. Ombord på våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar samlas och samsas människor oavsett vem hen är kär i, kommer ifrån eller i vilken religion hen känner sig trygg, säger Lars Backström.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)