Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN lanserar elbuss för stadstrafik

MAN lanserar på IAA-mässan i höst en elbuss för stadstrafik. Likheten med Volvos elbuss är slående, åtminstone i fronten. Foto: MAN.

MAN lanserar på IAA-mässan i höst en elbuss för stadstrafik. Likheten med Volvos elbuss är slående, åtminstone i fronten. Foto: MAN.

Den tyska busstillverkaren MAN kommer att lansera en eldriven stadsbuss på IAA-mässan i Hannover i höst. Bussen kommer att vara modulärt uppbyggd och kan fås både för snabbladdning och depåladdning nattetid. Bussen ska enligt vad MAN avslöjade på en pressträff i München på onsdagen sättas i serieproduktion ”innan 2020”. Mot slutet av 2018 ska bussen vara ute på fältprov på flera håll i  förserieversioner.

MAN uppger att man till början kommer att satsa på etablerad teknik för snabbladdning via pantograf  och depåladdning nattetid eller en kombination av de båda lösningarna. Antalet batterimoduler kommer att anpassas till operatörens behov när det gäller räckvidd och kapacitet.

Initialt kommer bussen att erbjudas både i 12- och 18-metersversion, båda med låggolv och den senare naturligtvis som ledbuss.

Innan 2030 räknar MAN med att hälften av företagets produktion av stadsbussar kommer att utgöras av emissionsfria bussar.

På IAA-mässan i Hannover senare i år kommer MAN att visa hur man kan integrera olika ladd-och lagringssystem på en enda teknologisk plattform.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)