Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Forskning kartlägger varför vi säger ja eller nej till kollektivtrafik

Varför väljer de bussen medan andra avstår? Fotoi: VTI.

Varför väljer de bussen medan andra avstår? Foto: Thomas Harrysson.

Ett nytt forskningsprojekt som drivs av VTI i samarbete med Västtrafik ska kartlägga vad som styr människors val när det gäller att resa med eller välja bort kollektivtrafiken. Projektet ska utforska resandes upplevelser, behov och värderingar kring val av färdmedel.

Denna fördjupade kunskap om resenärernas val och de faktorer som styr dessa ska göra det möjligt att öka kollektivresandet.

– Denna typ av djupare information kan ge oss underlag för att få fler att välja att resa kollektivt. Att förstå människors behov och förväntningar är en grund för att kunna göra kollektivåkandet mer attraktivt, säger Christina Stave, projektledare och forskare på VTI  (Statens Väg-och Transportforskningsinstitut) och K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik.

Forskningsprojektet drivs inom ramen för K2 som är Sveriges nationella centrum för forskning och utbildning om kollektivtrafik. Centret drivs och finansieras av Lunds universitet, Malmö högskola och VTI i samarbete med Stockholms läns landsting, Västra Götalandsregionen och Region Skåne. Projektet ska vara klart till sommaren 2017.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)