Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nerskärningarnas helg i Dalarna

Dalatrafiklogga12-300x289Den här helgen är det de stora nerskärningarnas helg i Dalarna. På måndag kommer Dalfolket att vakna till en annorlunda och nerbantad kollektivtrafik. En rad busslinjer dras in, tiotals miljoner sparas på busstrafiken präglar helgen. Men det sker också några utökningar. Bland dessa är utökad trafik i rusningstid mellan Falun och Borlänge och en ny högskolelinje som knyter samman Högskolan Dalarnas båda campus i Falun och Borlänge.

Sett i stort är nerskärningarna större i Falun än i Borlänge. Förutom nerdragningar i det vanliga linjenätet försvinner också Mjuka Linjen (linjerna 20 och 21) i Falun. Det man spar där ska användas till den utökade trafiken mellan Falun och Borlänge.

Totalt handlar det om att Falun och Borlänge ska spara 23 miljoner på årsbasis på kollektivtrafiken.

– Vi har bara de pengar vi har, kommenterar miljöpartiets Maj Ardesjö, vice ordförande i kommunstyrelsens utvecklingsutskott. i Falun, till Dala-Demokraten.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)