Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Den tar vi sa polisen om VDL

VDL konverterar 269 Mercedes-Benz Sprinter för den holländska polisen. Bussarna är tänkta att kunna användas vid stora demonstrationer, upplopp och liknande. Foto: VDL.

VDL konverterar 269 Mercedes-Benz Sprinter för den holländska polisen. Bussarna är tänkta att kunna användas vid stora demonstrationer, upplopp och liknande. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL producerar inte bara bussar utan konverterar också  fordon för speciella ändamål. Nu har VDL Bus & Coach fått en beställning på 256 specialfordon, mobila enheter, från den holländska polisen. Bussarna är byggda på Mercedes-Benz Sprinter, men rejält ändrade för polisens bruk. Ordern är den största som VDL hittills har fått på att konvertera fordon.

Hittills har två moibila enheter levererats, återstoden ska levereras från och med i höst till och med 2019. Därefter kan ordern utökas med ytterligare 89 enheter. VDL har också skrivit avtal med den holländska polisen om att sköta reparationer och underhåll av fordonen.

Fordonen är särskilt tänkta för att kunna användas vid demonstrationer och upplopp då polisen behöver hantera stora människomassor. Enligt VDL är fordonen med sina små dimensioner idealiska i sådana sammanhang då de kan köras i små grupper genom stora folkmassor. Fordonen finns i två utföranden: gruppfordon och ledningsfordon.

Gruppfordonen har plats för nio personer med förare och gruppbefäl längst fram och dessutom en grupp på sex poliser och möjligen också en gripen person bakom den. Extra breda sidodörrar, specialfönster och en cell är en del av egenskaperna.

Ledningsfordonen har plats för förare och befäl längst fram och två ledningsoperatörer baktill. Konferensbord ingår i utrustningen, likaså ett särskilt högtalarsystem som gör att polisen kan tala till människor på upp till en kilometers avstånd.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)