Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hård kritik mot Stockholms stad från bussbranschen

Parkeringsavgifter

Förbjudet färdmedel i Stockholm den 18 september. Foto: Ulo Maasing.

Företrädare för bussbranschen riktar hård kritik mot Stockholms stads sätt att behandla bussturismen och turistbussnäringen. När Stockholm den 18 september genomför aktiviteten ”I stan utan min bil” förbjuds bussar att köra i det avstängda området. ”Ett genuint dåligt och ologiskt beslut från stadens sida att utestänga turister som reser med buss under den bilfria dagen”, skriver Pär Åkerberg, ordförande i Stockholms läns Bussbranschförening i en debattartikel här på bussmagasinet.se.

– Allt borde tala för att Stockholms stad vill framstå som en ”turistvänlig stad”, men icke. Förutsättningarna för turister som reser med buss försämras ständigt, skriver Åkerberg i artikeln.

– Busstrafiken med turister glöms hela tiden bort. Det verkar också saknas kunskaper hos tjänstemän och politiker hur betydelsefull turismen är för staden.  Det är ett genuint dåligt och ologiskt beslut från stadens sida att utestänga turister som reser med buss under den bilfria dagen i Stockholm den 18 september. Det är ett beslut som medför omfattande problem för turisterna och de kommer inte uppfatta Stockholm som en besöksvänlig stad. Staden bör underlätta för turisterna istället för att försämra och sabotera för dem!

Läs hela Pär Åkerbergs artikel här!

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)