Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Megaorder till VDL när Arriva storhandlar

Den holländska busstilverkaren har fått en order på 228 bussar av modell Citea i olika versioner, varav 30 elbussar. Beställare är Arriva. Foto: VDL.

Den holländska busstilverkaren har fått en order på 228 bussar av modell Citea i olika versioner, varav 30 elbussar. Beställare är Arriva. Foto: VDL.

Bussoperatören Arriva i Holland la på torsdagen en stororder på bussar hos den holländska busstillverkaren VDL.  Ordern omfattar 228 VDL Citea i flera olika versioner. 30 av bussarna är eldrivna.

Bussarna ska gå i kollektivtrafik i provinsen Limburg (166 bussar)n samt i sydöstra Friesland och på de Västfrisiska öarna (62 bussar).

På de Västfrisiska öarna samt i stadstrafiken i Maastricht har Arriva beställt 14 12-meters elbussar Citea SLF-120 Electrics samt fyra 18-meters eldrivna ledbussar, Citea SLFA-180 Electrics. Till staden Venlo köper Arriva tolv 9,9-metres Citea LLE-99 Electrics. Samtliga elbussar är utrustade för snabbladdning via pantograf.

I övrigt omfattar ordern från Arriva 151 Citea LLE-120, 19 Citea SLF-120 och 28 Citea LLE-99. Den senare modellen är en ny längdvariant av Citea, avsedd för trafik i mer glesbefolkade områden.

I Nederländerna har Arriva, som ägs av Deutsche Bahn, en omfattande verksamhet i sju provinser där man sysselsätter omkring 5 000 medarbetare.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)