Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

100 procent biodiesel på 100

Med en delvis ny design påminns resenärer och andra om att det nu är fossilfritt längs norrlandskusten.

Med en delvis ny design påminns resenärer och andra om att det nu är fossilfritt längs norrlandskusten.

Nu är det 100 procent biodiesel i tankarna på linje 100, den busslinje mellan Umeå och Haparanda  som Transdev kör i samarbete med Länstrafiken i Norrbotten och Länstrafiken i Västerbotten. I samband med drivmedelsbytet i bussarna på den klassiska linjen förnyas även designen på bussarna delvis för att påminna resenärerna om att de är miljösmarta då de väljer kollektivtrafiken.

Det fossilfria drivmedlet i bussarna är antingen RME eller HVO.

– Vi jobbar tillsammans med kollektivtrafik som i sig är ett hållbart alternativ jämfört med att välja bilen. Vi vet att våra resenärer bryr sig om miljön och att välja miljösmartare drivmedel är självklart viktigt, säger Harriet Söder, vd för Länstrafiken i Västerbotten AB.

– Vi är glada att på detta sätt kunna utveckla samarbetet med länstrafikbolagen i Västerbotten och Norrbotten ännu mer. Att vi nu kör med fossilfritt drivmedel är en del i vårt ständiga gemensamma arbete för att förbättra miljön, säger Transdevs vd Gunnar Schön.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)