Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

3200 kronor för att pendla i Mälardalen

3200 kronor kommer ett 30-dagarskort på egionaltåg, bussar, T-bana och annan kollektivtrafik i Mälardalen att kosta. Bilden visar bussterminalen och Uppsala centralstation. Foto: Ulo Maasing.

3200 kronor kommer ett 30-dagarskort på regionaltåg, bussar, T-bana och annan kollektivtrafik i Mälardalen att kosta. Bilden visar bussterminalen och Uppsala centralstation. Foto: Ulo Maasing.

Nästa höst införs nya pendlarbiljetter i Mälardalen. De nya biljetterna, som har döpts till Movingo, kommer att gälla såväl på regionaltåg som på all anslutande lokal kollektivtrafik i Mälardalen. Nu är priset för de nya biljetterna klart.

Exempelvis kommer ett 30-dagarskort mellan Västerås och Stockholm att kosta 3 000 kronor. För maxpriset 3 200 kronor blir det möjligt att åka i hela Mälardalen på alla regionaltågsträckor och i all lokal trafik som omfattas av biljettsystemet. Från start omfattar systemet delar av Västmanland, Örebro, Östergötland, Sörmland samt hela Stockholm och Uppsala.

Ungdomar under 20 år samt studenter kommer att kunna köpa Movingobiljetter till ett pris som är 75 procent av fullpriset.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)