Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare resor i Uppland

I januari höjs samtliga biljettpriser för den som reser kollektivt i Uppsala län. Foto: Ulo Maasing.

I januari höjs samtliga biljettpriser för den som reser kollektivt i Uppsala län. Foto: Ulo Maasing.

Från den 9 januari blir det dyrare att resa med kollektivtrafiken i Uppsala län. Det beslutade kollektivtrafiknämnden i Uppsala läns landsting på torsdagen. De dyrare biljetterna ska bidra till flera förbättringar i kollektivtrafiken i länet.

Uppsala får ett nytt linjenät för stadsbussarna under 2017 och en översyn av busstrafiken i Enköping kommer att göras. Det blir också fler turer på regionbusslinjer med många resande och flera linjer med anropsstyrd trafik införs. På regionaltågen, Upptåget, införs en ny dubbeltur mellan Uppsala och Sala.

Redan i somras beslutade politikerna i landstingsfullmäktige att höja priset på 30-dagarsbiljetten från 750 till 795 kronor och på förköpta enkelbiljetter från 27 till 28 kronor.

Med utgångspunkt från fullmäktigebeslutet från i somras har nu politikerna också beslutat om nya priser för övriga biljetter. Bland annat höjs priset på årsbiljetter för vuxna från 7 125 till 7 555 kronor, årsbiljett till Arlanda för vuxna från 10 125 till 10 555 kronor och 30-dagarskortet tätort för vuxna från 320 till 340 kronor. Enkelbiljetter reskassa för ungdomar höjs från 12 till 13 kronor.

UL har också fått i uppdrag att ta fram ett underlag för att skaffa nya tåg till Upptågstrafiken. Dagens tåg räcker inte i rusningstrafik och resandet med Upptåget beräknas fortsätta öka.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)