Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Massor av anmälningar om mobilpratande bussförare

mobilstoppAllt fler bussförare anklagas enligt Kommunal för att använda mobiltelefonen under färd, rapporterar SvT Nyheter Sörmland. På en del håll haglar anmälningarna in med hundratals klagomål i månaden. Samtidigt ser Kommunal en ökande trend.

– Antalet tvister på det här området har ökat de senaste åren. Det kan röra sig om en arbetsgivare som vidtagit någon form av åtgärd, exempelvis uppsägning, säger Per Svensson, ombudsman på Kommunal, till SvT Sörmland.

Under hösten har det förekommit flera uppmärksammade fall då passagerare har filmat bussförare som använt mobil samtidigt som de kör.

En av dessa förare körde för Västtrafik men har nu blivit uppsagd av sin arbetsgivare. Enligt vad Västtrafik uppger för SvT ligger antalet mobiltelefonanvändare konstant på omkring 130 anmälningar i månaden. I SL-trafiken hade man strax under 150 anmälningar under årets tre första månader.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)