Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VDL tar hem tysk stororder

VDL har fått en order på 80 Citea LLE från tyska Rheinbahn. Foto: VDL.

VDL har fått en order på 80 Citea LLE från tyska Rheinbahn. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL har fått en stor order på bussar från det tyska trafikföretaget Rheinbahn i Düsseldorf. Ordern omfattar 80 VDL Citea LLE. Ordern är en uppföljning på 60 bussar av samma modell till Rheinbahn år 2013.

Rhjeinbahn kör kollektivtrafik i bland annat Düsseldorf och regionen runt staden med 430 bussar, nio busslinjer, sju tåglinjer och elva spårvägslinjer. Företaget har omkring 216 miljoner passagerare om året.

VDL Ciutea LLE är en buss med utpräglat låg vikt, nio ton, vilket gör att bränsleförbrukningen kan hållas nere. Enligt Rheinbahns egna mätningar är den 25 procent lägre än för jämförbara dieselbussar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)