Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexbuss storhandlar bussar, underhåll och gas

flexbuss2Flexbuss Sverige AB, som var en av vinnarna i Kalmar länstrafiks stora trafikupphandling tidigare i år, har ingått samarbete med Oskarshamns Energi AB, Be-Ge Lastbilar AB och Scania-Bilar Sverige AB avseende biogasleveranser, fordonsunderhåll och leverans av bussar.

– Vi har aktivt sökt efter lokala samarbetspartners för att bidra till en växande region, säger David Lindquist, vd på Flexbuss Sverige AB.

Scania ska leverera 35 biogasbussar och 12 bussar som går på HVO.

– Vi blir totalleverantör till Flexbuss verksamhet åt Kalmar Länstrafik. Både biogas och HVO minskar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent här och nu, framhåller Krister Thulin, busschef Scania-Bilar Sverige AB.

All biogas till bussarna från Scania kommer att levereras av Oskarshamns Energi som även står för uppförande av den infrastruktur som krävs. Bland annat ska man bygga tankanläggningar för bussarna i Oskarshamn och Mönsterås.

Be-Ge Lastbilar AB ska sköta depå för bussarna samt svara för service och reparationer åt Flexbuss. Verksamheten kommer att bedrivas i nuvarande bussdepå vid Primovägen i Oskarshamnsom Be-Ge Lastbilar har förvärvat.

Flexbuss´ avtal med Kalmar Länstrafik startar i augusti 2017 och löper i 10 år. Avtalsvärdet uppgår till ca 1 miljard kronor.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)