Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Med sikte på att bli etta i Sverige

Region Örebro län siktar på att år 2025 ha Sveriges nöjdaste resenärer i kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Region Örebro län siktar på att år 2025 ha Sveriges nöjdaste resenärer i kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Sveriges mest nöjda resenärer i kollektivtrafiken. Det är ett av de mål som Region Örebro län har satt upp i sitt nya trafikförsörjningsprogram. År 2025 ska målet vara nått. Programmet beskriver de mål som regionen har för kollektivtrafiken fram till 2025, liksom vilka utvecklingsbehov som finns de närmaste fyra – fem åren. Fler män ska också lockas att resa kollektivt. Idag dominerar kvinnorna på bussar och tåg.

Jämfört med 2015 ska resandet öka med fem miljoner resor på årsbasis fram till 2025. 2019 ska endast fossilfria drivmedel användas. Energianvändningen i kollektivtrafiken ska minska med 35 procent till 2025.

– Kollektivtrafiken ska vara så attraktiv att den alltid är första valet för den som ska resa, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i nämnden för samhällsbyggnad i Region Örebro län.

– För närvarande gör vi stora satsningar i både buss- och tågtrafiken. Nu tar vi också sikte på att skapa Sveriges bästa kollektivtrafik utifrån det här programmet. Det innebär bland annat att resenärerna ska känna stor trygghet i att buss och tåg avgår och kommer fram i tid.

Förslaget godkändes av regionstyrelsen på tisdagen och ska slutligen klubbas av regionfullmäktige.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)