Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxiföretag och länstrafik går skilda vägar

Lindbergs Buss och Trend Taxi tar över när Taxi Kurir åker ut från serviceresorna i Örebro län. Foto: Alexander von Sydow.

Lindbergs Buss och Trend Taxi tar över när Taxi Kurir åker ut från serviceresorna i Örebro län. Foto: Alexander von Sydow.

Ut försvinner Taxi Kurir och in kommer Lindbergs Buss och Trend Taxi. Förändringen, som gäller Serviceresor i Örebro län, äger rum den 1 december och är ett resultat av en direktupphandling av serviceresorna som länstrafiken nu har gjort efter ett utbrett missnöje med Taxi Kurirs sätt att sköta trafiken.

Lindbergs Buss och Trend Taxi kommer att köra trafiken fram till den 30 juni 2019. Från 1 juli 2019 ska en ny trafik starta i hela regionen och avtalet för den upphandlingsprocessen beräknas vara klar och underskrivet sommaren 2018, inför trafikstarten 1 juli 2019. I det nya avtalet kommer Länstrafiken bland annat att ställa krav på att alla förarna är certifierade.

Förändringen den 1 december i år innebär bland annat att det kommer att finnas något fler fordon än tidigare.

– Vår förhoppning är att förändringen ska bidra till en bättre kundupplevelse och att antalet förseningar ska minska, säger Tex Kihlström, chef för Serviceresor på Länstrafiken Örebro.

22 av de 50 upphandlade fordonen ni servicetrafiken är i dagsläget direktupphandlade. Dessa fordon kommer att köras av Örebro Läns Taxi och Trend Taxi. I dagsläget pågår det en upphandling av de 22 resterande fordonen, vilket Länstrafiken beräknar vara klar våren 2017.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)