Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare åka långt i Örebro län

Nya bniljettpriser gäller inom Örebro län från den 9 januari. Foto: Ulo Maasing.

Nya bniljettpriser gäller inom Örebro län från den 9 januari. Foto: Ulo Maasing.

Generellt blir det dyrare men för vissa blir det billigare att åka kollektivt i Örebro län. Den 9 januari blir det billigare för länets långresenärer att lösa pendlarbiljett hos Länstrafiken. Även priset på mobilbiljetter i stadstrafiken kommer att sänkas. Det blev klart på onsdagen när Region Örebro läns nämnd för samhällsbyggnad fattade beslut om nya biljettpriser för den allmänna kollektivtrafiken.

När Länstrafiken den 9 januari justerar priserna för resor med kollektivtrafiken blir biljetterna i snitt två procent dyrare för att intäkterna ska matcha kostnaderna för driften av kollektivtrafiken. Det innebär bland annat att en enkelbiljett som köps på en buss i stadstrafiken kommer att kosta 30 istället för 28 kronor.

Däremot blir vissa biljettyper billigare. De dyraste pendlarbiljetterna, till exempel, sänks med dryga hundralappen. För den som exempelvis reser mellan Örebro och Laxå, Kopparberg, Askersund eller Degerfors blir resorna billigare.

Mobilbiljetter och förköpta enkelbiljetter i stadstrafiken sänks från 22 till 18 kronor och familjebiljetter inom stadstrafiken som inte köps med bankkort på bussen sänks från 44 till 36 kronor.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)