Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Borås avvecklar servicelinjerna

Försvinner i vår när samtliga servicelinjer i Borås läggs ner. Foto: Ulo Maasing.

Försvinner i vår när samtliga servicelinjer i Borås läggs ner. Foto: Ulo Maasing.

Samtliga sju servicelinjer i Borås läggs ner från den andra april 2017, samtidigt som Västtrafik byter operatör i stadstrafiken där. Nobina tar då över från Borås Lokaltrafik. Anledningen till att servicelinjerna försvinner är att alltför få reser med dessa, enligt Västtrafik i genomsnitt fem passagerare per tur, skriver Borås Tidning.

–  Resandet med de här linjerna har minskat ända sedan linjerna startades. Nedläggningen av servicelinjerna har inget med bytet av entreprenör att göra. Det går inte att driva en sådan här trafik med så få resenärer, säger Attila Ungvari, affärschef för buss på Västtrafik till tidningen.

Samtal som Västtrafik har haft med resenärer på servicelinjerna visar att hälften av dessa kan tänka sig att resa med den övriga busstrafiken. För övriga arbetar man med att ta fram en lösning.När servicelinjerna försvinner avvecklas också omkring 150 busshållplatser i Borås.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)