Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Länstrafiken Örebro satsar på förarcertifiering

60 procent av förarna inom serviceresor i Örebro län är nu certifierade. Foto:Länstrafiken Örebro.

60 procent av förarna inom serviceresor i Örebro län är nu certifierade. Foto:Länstrafiken Örebro.

Att få kunden att känna sig trygg och säker under resan är en av de viktiga utbildningspunkterna i den förarcertifiering som  Länstrafiken Örebro nu genomför. I november 2015 började man att utbilda och certifiera de förare som kör serviceresor i Örebro län. Syftet med förarcertifieringen är att successivt höja kvalitén på länets Serviceresor. Nu har målet för 2016 nåtts – 60 procent av länets ca 500 förare är nu certifierade.

Länstrafiken ställer numera krav vid upphandlingar av nya entreprenörer att de anställda förarna hos respektive entreprenör ska vara certifierade. Nya mål ska sättas för 2017 och ambitionen är att antalet certifierade förare i länet ska bli ännu fler.

Utbildningen är framtagen av branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik. Genom utbildningen får förarna bland annat kunskaper i:

Hur de ska bemöta och hjälpa kunder med olika typer av funktionsnedsättningar;
Hur de skapar en trygg och säker upplevelse för kunden under resan;
Hur viktigt det är att utföra transporterna på ett trafiksäkert sätt;

– Förarna är väldigt positiva till utbildningen och ser den som väldigt viktig. Vi får också höra mycket positivt från våra kunder i olika forum, de upplever att kvalitén på servicen går mot en förbättring, säger Tex Kihlström, chef för Serviceresor på Länstrafiken Örebro.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)