Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina vann i Finland

nobinaloggaBussoperatören Nobina har vunnit trafik för 27 bussar i Helsingforsområdet. Det är HSL, Helsingforsregionens trafik, som har avgjort en busstrafikupphandling för stads- och regiontrafik i norra Vanda samt mellan Helsingfors och Helsingfors -Vanda flygfältområde. Det totala värdet beräknas till cirka 260 miljoner kronor över de sju- respektive två-åriga löptiderna. Nobina har också tilldelats en miljöbonus på cirka en miljon kronor från HSL.

Det nya trafikavtalet med HSL som avser Norra Vandaområdet sträcker sig över sju år med möjlighet till tre års förlängning, och motsvarar cirka 60 procent av trafikavtalens totala värde.

Trafikavtalet, som avser trafik mellan Helsingfors och Helsingsfors -Vanda flygfältområde, sträcker sig över två år med möjlighet till två års förlängning.

Avtalen startar i augusti 2017 och omfattar 27 bussar varav Nobina kommer att investera i åtta nya bussar. Enligt avtalen finns det möjlighet till högre ersättning genom hög kundnöjdhet under avtalsperioderna.

HSL:s beslut att tilldela Nobina en miljöbonus på 1,06 miljoner kronor, är ett resultat av Nobinas anbud om att växla från diesel till biodiesel under 2017. Nobinas övergång från diesel till biodiesel omfattar cirka 680 000 liter biodiesel, och innebär att koldioxidutsläpp minskar med 80 procent, partikelutsläpp med 30 procent och kväveoxidutsläpp med 10 procent jämfört med vid användning av normal diesel.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)