Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökat samarbete för lugn i Örebro

Nobina och Örebro kommun ska utöka sitt samarbete för lugn och trygghet ombord på Örebros stadsbussar. Foto: Ulo Maasing.

Nobina och Örebro kommun ska utöka sitt samarbete för lugn och trygghet ombord på Örebros stadsbussar. Foto: Ulo Maasing.

Örebro kommun och bussoperatören Nobina ska utöka sitt samarbete för att skapa en tryggare och lugnare miljö ombord på stadsbussarna i Örebro. Det ska ske genom att fältassistenter och väktare åker med på en del av bussturerna, skriver Nerikes Allehanda, NA.

Det gäller till exempel tider då många skolungdomar åker från samma hållplats, men även kvällstid då det kan vara stökigt ibland. Satsningen inleds när skolorna börjar igen efter jullovet.

– De ska försöka identifiera om det är vissa grupper och om det är ett stort eller litet problem. Vi försöker utnyttja de resurser som finns och som vi har kunskap här. Istället för att de ska gå mellan olika platser kan de åka med oss, säger Tomas Hedgren, kvalitetschef på Nobina, till NA.

–Vissa tider kanske det är bättre att väktare åker med, i vissa fall kanske det är bättre med möjligheten till samtal med fältassistenter.

Redan tidigare har samarbetet mellan Nobina och Örebro kommun funnits, men nu utökas det. I slutet av januari kommer en första avstämning för att se hur initiativet fungerar. Målet är främst att skapa en lugn och trygg miljö ombord på stadsbussarna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)