Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Polisen stoppade Göteborgs julbuss

Fick köra i fjol, stoppades av polisen i år. Foto: Västtrafik.

Fick köra i fjol, stoppades av polisen i år. Foto: Västtrafik.

Västtrafiks och ElectriCitys juldekorerade elbuss som skulle gå på linje 55 i Göteborg stoppades i år av polisen som ansåg den trafikfarlig. I fjol fick bussen rulla utan polisingripande. Bussen skulle köra på linjen mellan Chalmers och Lindholmen och sprida julstämning med julmusik och ljus.

Men efter bara en dag i trafik stoppades bussen av polisen som meddelade att den inte var godkänd för trafik.

– Polisen har meddelat att den inte är godkänd för trafik med den utformningen bussen har med sina lampor och därför har aktörerna bakom ElectriCity valt att dra tillbaka den med omedelbar verkan, säger Västtrafiks presschef Kristian Lans till Göteborgs-Posten.

– Vi har försökt att reda ut vad som gäller med polisen tidigare, men vi har inte fått några klara besked. Nu har polisen tyvärr meddelat att den inte är godkänd.

Trots stoppet kommer Västtrafik att skänka utlovade 20 000 kronor till Stadsmissionen.

Taggat som: , , , ,

3 kommentarer »

  1. Petigt!! Men är det inte så att det enligt någon lag skall vara vitt ljus fram orange åt sida och rött bak?

    • Polisen gjorde rätt då bussens dekorering strider på flera punkter i lagstiftningen. Att det inte blev något ingripande förra året beror nog mera på att det inte upptäcktes. Undrar även om Västtrafik sökt någon dispens för detta eller om de bara kört?

  2. Polisen gjorde rätt då bussens dekorering strider på flera punkter i lagstiftningen. Att det inte blev något ingripande förra året beror nog mera på att det inte upptäcktes. Undrar även om Västtrafik sökt någon dispens för detta eller om de bara kört?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)