Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arbetsförmedlingen måste göra ny upphandling av förarutbildning

Foto:P. Svedberg.

Foto: Patrik Svedberg.

Arbetsförmedlingen måste göra om upphandlingarna för utbildningar till bussförare samt lastbilsförare. Det beslutade Kammarrätten i Stockholm i två domar på fredagen. Den betygssättning som arbetsförmedlingen har använt har enligt domstolen öppnat för en alltför godtycklig bedömning, vilken inte kunnat förutses av anbudsgivarna.

Domstolen menar att betygsättningen av det som bedöms vara mervärde i utbildning är alltför oklar.

– Förfrågningsunderlaget ger ingen ledning rörande vad som utgör en faktisk miniminivå för vad som minst kan förväntas för att målsättningen med utbildningen ska uppnås och vad som därutöver alltså utgör ett mervärde, anser kammarrätten.

-Det ges inte heller någon ledning för vad som tillmäts betydelse för att anbudsgivarna ska få ett visst betyg.

Kammarrätten konstaterar att betygsättningen har öppnat för en alltför godtycklig bedömning vilket gör att upphandlingen strider mot principerna om likabehandling och transparens och därför ska göras om.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)