Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buller från gasbussar kan ge glesare trafik

Biogasbuss i Växjö – håller stadsbor vakna. Foto: Mats Samuelsson.

Biogasbuss i Växjö – håller stadsbor vakna. Foto: Mats Samuelsson.

Busstrafiken i Växjö kan komma att glesas ut på kvällar och nätter. Anledningen är att buller från biogasbussarna i stadstrafiken stör de boende på de gator där bussarna kör, rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg. Det dova bullret från de ett par år gamla biogasdrivna stadsbussarna stör sömnen för många Växjöbor.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Växjö har fått in många klagomål från boende och har arbetat med problemet under flera år. Mätningar visar också att det bullrar för mycket.

Växjös miljö – och hälsoskyddsinspektör Anna Hjalmarsson säger till SR Kronoberg att hon förstår de boendes frustration men att problemet är komplext och att man under lång tid vänt på varje sten för att hitta en teknisk lösning på bussarna. Inom kort kommer Länstrafiken Kronoberg att få ett föreläggande att presentera andra lösningar för att minska bullerstörningarna. Det kan exempelvis ske genom att busstrafiken glesas ut under kvällar och nätter.

– Till hösten kanske det blir lite mindre störningar, säger Anna Hjalmarsson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)