Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretagen kräver besked om skatter

Bussföretagen kräver besked om drivmedelsskatterna. Foto: Ulo Maasing.

Bussföretagen kräver besked om drivmedelsskatterna. Foto: Ulo Maasing.

Regering och riksdag måste lämna besked om de framtida skattevillkoren för förnyelsebara drivmedlen efter 2018. Det skriver branschorganisationen Sveriges Bussföretag i sitt nyhetsbrev på tisdagen. Organisationen varnar för att med den osäkerhet om skatterna som råder idag kommer får företag att våga investera i teknik och utrustning. Branschens satsning på förnyelsebara och fossilfria drivmedel riskerar att brytas, befarar bussföretagen.

Man pekar på att regeringen ännu inte har  gett branschen något besked om skattevillkoren för förnyelsebara och fossilfria drivmedel efter 2018 (hydrerad vegetabilisk olja, HVO) och 2020 (biogas). Den här osäkerheten, menar bussföretagen, gör att bussföretagen inte vågar investera i nya fordon och tankställen vid depåer.

Samtidigt påpekar man att Sverige är ett av de ledande länderna när det gäller användningen av förnyelsebara drivmedel i busstrafiken. 75 procent av bussarna körs idag på sådana drivmedel.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)