Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina hackar hemligt för framtiden

Framtiden står i fokus när 40 hackare samlas på hemlig ort. Foto: Nobina.

Framtiden står i fokus när 40 hackare samlas på hemlig ort. Foto: Nobina.

Fyrtio hackare ska i hemlighet den kommande helgen utveckla nya lösningar för framtidens resande. Det kan vara weblösningar, appar, betalsätt eller annat som berör resandet. Bakom hackathonet, som äger rum på hemlig ort, står Nobinas utvecklingsbolag Nobina Technology tillsammans med eventbyrån Confetti, Drive Sweden, Ericsson och TrafikLab. Vinnaren får representera Sverige på det globala hacket under Global Public Transport Summit i Montreal i maj.

Ett Hackathon är ett evenemang där man träffas för att programmera och inspireras av varandras förmåga att skriva kod.  Och hackaway är ett hackathon där man åker iväg till en hemlig ort.

Bland kodare, designer och andra kreatörer har fyrtio deltagare valts ut av arrangörerna. De får åka iväg till en hemlig destination helgen den 27 – 29 januari. Under restiden passar man på att lära känna varandra och spåna idéer inför själva hacket som sedan pågår i 24 timmar.

– Det här är vårt första hackaway och det ska bli spännande att se vad deltagarna lyckas skapa under ett intensivt dygn. Att ha ett tema som framtidens resande och transporter är naturligt – det är ett av de innovationsområden som växer snabbast just nu, säger Anna Haeger, affärsutvecklare på Nobina Technology.

– Som ett av landets strategiska innovationsprogram har vi i Drive Sweden en fantastisk möjlighet att vara med och förändra sättet vi reser på. Så här långt har vi oftast lagt vårt krut på traditionella utvecklingsprojekt, men framtidens mobilitet är hårt kopplad till den yngre generationens förutsättningar och förväntningar. Det ska därför bli väldigt roligt att se vilka nya perspektiv som kommer fram under detta hackaway, säger Jan Hellåker, vd på Drive Sweden.

Vinnaren presenteras i samband med Tech Meetup Stockholm som anordnas den 6 februari på Hilton Hotel, Slussen. Priset är logi och resa till Montreal den 15 – 17 maj 2017 för att representera Sverige på det globala hacket under Global Public Transport Summit som anordnas av UITP.

Arbetet utförs inom det strategiska innovationsprogrammet för Drive Sweden, en gemensam satsning av Vinnova, Formas och Energimyndigheten.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)