Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Oskyddade busspassagerare i väst

Ruskiga dagar stundar för en del bussresenärer i Göteborg. Foto: Ulo MAasing.

Ruskiga dagar stundar för en del bussresenärer i Göteborg. Foto: Ulo MAasing.

Samtidigt som ett nytt ruskväder på onsdagen drar in över västra Sverige kommer många bussresenärer i Göteborg att få vänta oskyddade på hållplatsen. Anledningen är att 191 väderskydd på hållplatser runt om i staden just nu monteras ner – men nya väderskydd dröjer, skriver Göteborgs-Posten.

Sedan årsskiftet är det Västtrafik som har hand om väderskydden. Tidigare var det trafikreklamföretaget JCDecaux och diskussioner mellan JCDecaux, Trafikkontoret  i Göteborg och Västtrafik har inte lett till någon lösning för utsatta resenärer.

– Vi har bett att få tid på oss att få upp de nya skydden, men JCDecaux har valt att ta bort dem i snabbare takt. Det är en situation vi inte kunnat påverka, säger Kristian Lans, presschef på Västtrafik, till tidningen.

Från JCDecaux uppger man att man haft diskussioner ända sedan mars 2016 om en smidig lösning och att parterna varit överens.

– Men Västtrafik återkom i sista stund och förklarade att det inte gick, säger Rickard Wendel, etablerare på JCDecaux, till Göteborgs-Posten.

Av de 191 väderskydd som ska bort är 76 nu nermonterade och 40 hållplatser har fått nya skydd. Leverantören hinner inte med. Från och med vecka sju ska dock åtta nya skydd levereras varje vecka och under våren ska alla vara uppsatta.

SMHI:s väderprognos för Göteborg för onsdagen uppger att ett omfattande nederbördsområde drar in västerifrån, vid kusten mest regn men inåt land snö eller blötsnö och det kan komma dryga decimetern blötnsnö.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)