Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik öppnar för straff för ofokuserade förare

Västtrafik överväger åtgärder mot bussföretag där förare ertappas med att använda mobil eller annat under körning. Foto: Ulo Maasing.

Västtrafik överväger åtgärder mot bussföretag där förare ertappas med att använda mobil eller annat under körning. Foto: Ulo Maasing.

Företag där bussförare ertappas med exempelvis mobilanvändning medan de kör kan komma att få betala vite till Västtrafik. Det säger Västtrafiks trafikchef Mikael Olsson till SvT Nyheter Väst. Bakgrunden är ett reportage i SvT som visar hur en bussförare läser papper medan han kör. Händelsen är en av flera där föraren inte varit odelat koncentrerad på körningen.

– Det här är ett beteende som vi ser i hela trafiken men våra förare har ett särskilt ansvar att köra trafiksäkert, säger Mikael Olsson till SvT Väst.

Nu diskuteras flera åtgärder av Västtrafik. En väg att gå kan vara straffavgifter för de bussbolag vars förare ertappas med att exempelvis använda mobiltelefonen under körning.

– Ja, jag kan inte säga exakt vilka åtgärder det blir redan idag. Men vi kommer absolut att titta på olika åtgärder så att vi får ordning på det här, säger Mikael Olsson till SvT Nyheter Väst.

Share Dela

Taggat som: , ,

2 kommentarer »

  1. Och hur har man tänkt att trafikledningen skall komma i kontakt med förarna för direktiv om ändrade körvägar eller annat som berör tjänsten deras när dom kör fordonet. Som förare behöver man ibland kontakta trafikledningen, för att framföra meddelanden om att hålla en annan buss då man är försenad.
    Skall jag parkera, ringa och invänta svar eller hur gör jag ?
    Hoppas Västtrafik har svar på dessa frågor.

  2. Kanske så kan trafikledningen använda sitt realtidssystem till detta eller kanske radio systemet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)