Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Nya Umebussar säkerhetsrisk”

Gamla, fotocellsutrustade Umebussar. Foto: Ulo Maasing.

Gamla, fotocellsutrustade Umebussar. Foto: Ulo Maasing.

De nyaste bussar som används i stadstrafiken i Umeå saknar viktig säkerhetsutrustning, hävdar bussförarnas huvudskyddsombud, rapporterar Sveriges Radio P4 Västerbotten. De aktuella bussarna, VDL Citea, sattes i trafik i samband med att Transdev tog över tätortstrafiken i björkarnas stad efter Nobina.

Tidigare har alla stadsbussar i Umeå haft fotoceller vid utgångsdörrarna för att hindra att någon kommer i kläm, men de nya V DL-bussarna saknar fotoceller. Det är en allvarlig säkerhetsbrist, säger bussförarnas huvudskyddsombud Camilla Ingman till P4 Västerbotten. Radiostationen återger också  uppgifter från Länstrafiken Västerbotten att det under den senaste tiden vid fem tillfällen har hänt passagerare klämts i dörrarna och bussen har börjat köra innan de hunnit stiga av.

Länstrafiken för nu diskussioner med Transdev.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)