Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrast vann när Lund upphandlade färdtjänst

Lunds vapen.

Lunds vapen.

Det blev det företag som la det högsta anbudet som vann uppdraget att köra färdtjänst i Lunds kommunfrån och med den 1 oktober i år. Tekniska nämnden i Lund har nu beslutat att DRT Solutions AB ska köra färdtjänsten i kommunen. Avtalet gäller i fyra år med option på ytterligare två år.

Fyra företag lämnade anbud på färdtjänstentreprenaden som omfattar både transport och beställningscentral. De krav som ställs enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) har kompletterats med en utvärderingsmetod som gör det möjligt att väga in olika kvalitetskriterier i bedömningen.

Ett av fyra anbudsföretag uppfyllde samtliga krav. Det vinnande företaget hade även den högsta anbudssumman.

Utvärderingsmetoden innebär i korthet att anbudsgivaren, förutom att bekräfta att man uppfyller de krav som ställts, även ska beskriva hur dessa ska uppfyllas.

En viktig faktor i bedömningen var exempelvis hur företaget säkrar tillgången på bilar för uppdraget. Bland kraven ingick även att beskriva beställningscentralens arbete och hur man arbetar med rekrytering och utbildning av personal.

DRT Solutions AB är ett nystartat, helägt dotterbolag till Samres Holding AB med syfte att utveckla och driva uppdrag med anropsstyrd trafik.

Företaget tar ett samlat ansvar för beställningsmottagning och transporter. För transporterna används inte taxibolag utan i huvudsak fordon som anskaffats enbart för detta uppdrag. På samma sätt kommer personal att anställas enbart för detta uppdrag.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)