Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turistbussdesign samt kör- och vilotider på Busstorget

Design av  turistbussar är ett av många ämnen som tas upp på Busstorget på Hooks Herrgård den 6-7 april. Foto: HJooks Herrgård.

Design av turistbussar är ett av många ämnen som tas upp på Busstorget på Hooks Herrgård den 6-7 april. Foto: Hooks Herrgård.

Årets upplaga av Busstorget kommer att ha ett brett fokus på frågor som gäller bussturismen. Bland de ämnen som tas upp på seminarierna är design av turistbussar, bussturismens utveckling och kör- och vilotidsreglerna. Busstorget äger rum på Hooks Herrgård söder om Jönköping, den 6 – 7 april. Redan nu är över 100 deltagare anmälda.

Under rubriken ”Bussdesign för framtidens turist- och beställningstrafikbussar” kommer Demian Horst från Designhögskolan vid Umeå Universitet att presentera universitetets arbete med design i transportindustrin med fokus på bussar för turist- och beställningstrafik.

Bland annat kommer Damian Horst att presentera trenderna utifrån tre perspektiv: ändringar i kundernas beteende, tekniska förändringar och hållbarhet.

Därefter följer en paneldiskussion, ledd av Sveriges Bussföretags vice vd Anna Grönlund och med deltagande av representanter för Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo.

Damian Horst är programchef för Designhögskolans program för transportdesign och har erfarenheter från bland annat Volvo Trucks och General Motors i Tyskland.

Andra programpunkter är Bussavtalet 2017 där Sveriges Bussföretags Ulrika Egervall tar upp årets avtalsprocess i bussbranschen. Mikael Persson från Sveriges Bussföretag kommer att ta upp den nya paketreselagstiftning som ska börja gälla sommaren 2018 liksom vägen fram till denna.

Mikael Persson kommer också att presentera årets rapport om turist- och beställningstrafik, naturligtvis med tyngdpunkt på bussturismen.

Nuläget när det gäller kör- och vilotidsreglerna tas upp av Anna Grönlund samt Abraham Dal från Transportföretagen. De kommer bland annat att berätta om Sveriges Bussföretags satsning på kör- och vilotidsbiträde för medlemsföretagen, ett stöd som gäller från februari 2017 för principiellt viktiga fall efter särskilt ansökningsförfarande.

Hur framtidens bussresande kommer att gestalta sig tas upp av Göran Grell och Fredrik Helgesson från RK Travel Group.

Dessutom kommer Busstorgets besökare att kunna provköra bussar, mingla med branschkollegor och möta olika branschintressenter som ställer ut.

Taggat som: , , , , , , , , , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)